Arjan Vanderlinde, waar natuurlijk de bandnaam vandaan komt, is basgitarist, gitarist, lead zanger en ook nog eens songwriter. Hij heeft een aantal geweldige muzikanten om zich heen verzameld, namelijk Wietze Koning (gitarist), Bart Schwertmann (gitaar en zang), Fokke de Jong (drums) en Christof Bauwens (lap-steelgitaar en zang). De sound van deze band is het best te beschrijven als countryrock en doet denken aan Crowded House en Jason Mraz. Je hoort aan alles dat deze mannen ervaring hebben en muzikanten in hart en nieren zijn.

Vanderlinde heeft al zes albums op haar naam staan, waarvan Southbound Train (2014) veel gedraaid werd op Duitse radio. In 2013 was de band op tour met Fish (ex-Marillon) en in 2014 was Vanderlinde met Bobby Kimball (Toto) op tour. Op hun nieuwe album Entering the Circus werkt de band o.a. samen met gastmuzikanten als JB Meijers (Common Linnets/De Dijk) en Dana Keller (Marvin Gaye/Stevie Wonder). De band zal het nieuwe album komen presenteren in VERA.

Support komt deze avond van de Groningse vierkoppige Small Town Bandits. De groep kenmerkt zich door melodische popnummers met meerstemmige harmonie├źn. De debuutsingle 'When I Go Home' werd begin januari 2017 gelanceerd en daarna opgepikt door o.a. Leo Blokhuis (KX Radio) en Bert Haandrikman (Radio 2). In maart 2017 won Small Town Bandits het Rode Oortjes Festival, waarna ze ook geselecteerd zijn voor 'De Grote Prijs van Nederland'.