Op zaterdag 19 juli programmeert VERA samen met Lepel Concerts zeven undergroundbands in een joert op het festival Welcome To The Village in Leeuwarden.

Amish Winehouse
Dit trio uit Maastricht maakt muziek dat het midden houdt tussen indiepop en folk. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een klassieke gitaar die wordt aangevuld met toetsen, een elektrische gitaar en (vaak) samenzang. Geen drums dus! Ondanks het ontbreken van drums zitten de melancholische liedjes vol ritme en weten ze je mee te trekken in de sfeer die de heren neer zetten.

Bird On The Wire
Het Amsterdamse Bird On The Wire maakt melancholische indie-folk met een licht blues en rock-‘n-roll randje. Dit alles wordt gekenmerkt door mystiek, mede dankzij dromerige (samen)zang, suggestief opbouwende drums en psychedelische gitaren en toetsen. Afgelopen mei verscheen het debuutalbum 'Our Hands Meet On The Moon'. Een plaat die de luisteraar snel inpakt, waarna er nog lang nieuwe details te ontdekken zijn.

Homemade Empire (Noise-set)
Homemade Empire is het werk van Bart de Kroon. Met een bont arsenaal aan instrumenten maakt hij muziek varierend van rustige folkliedjes tot psychedelische soundscapes. En verwacht deze keer meer van dat laatste. Want een beetje noise kan nooit kwaad toch? Homemade Empire’s composities zijn vaak naar, als een koortsachtige droom.

Hun Bed
Hun Bed bestaat uit leden van Vakantie en Earth Control en maakt experimentele Nederlandstalige rock. Ze putten daarbij uit de geschiedenis van het genre, van psychedelische garagerock tot black metal. En zeg nou zelf, niks zegt beter ‘hard rock’ dan je vernoemen naar duizenden jaren oude stenen.

Mannie Haring
Dit Groningse duo bestaat uit Manon Maring en Rik Möhmann. Ze zijn beide afgestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen en maken nu experimentele elektronische popmuziek.

The Doo Run Run
De nieuwe band van Roy Santiago maakt gitaarliedjes die je na één luisterbeurt kan meeneuriën. Opgewekte, rammelende gitaarloopjes, en Casiootjes waar je niet snel vanaf komt. The Doo Run Run is fan van bands als Modern Lovers, Guided by Voices en alle bands waar Kim Deal in heeft gezeten.

Tender Falcons
De nieuwste act van Janna Coomans waarvoor is samengewerkt met wijlen Moss-bassist Jasper Verhulst. Janna ken je misschien nog van The Secret Love Parade. Nu is ze terug met vierkoppige band en nieuw repertoire vol mooie electronica.

Tickets:
- Dagkaart zaterdag: €45.-
- Weekendticket: €65,-
- Zie voor meer info over tickets de website van Welcome To The Village.