“Houdt het dan nooit op!?” Het leek er even op voor de VERA Filmquiz, maar dinsdag 26 juni is het eindelijk weer zover: VERA Filmquiz Part VIII. Zienema mocht zich gelukkig prijzen dat een aantal deelnemers van de vorige editie zich opwierpen als nieuwe quizmasterduo, toen een vervolg op Part VII te lang op zich liet wachten.

Inmiddels hebben zij het eerste tipje van de sluier gelicht en zijn de bikkelharde onderhandelingen rond: wij zorgen voor prijzen en hapjes, zij voor een quiz die aan alle aspecten van de cinema raakt, van de A van anime tot de Z van Zelig (nou ja, tenzij die net als zijn vertolker inmiddels ook geMeTooed is). Zeven rondes lang mogen teams van maximaal vijf (in je eentje ben je ook van harte welkom) mensen zich buigen over obscure plaatjes, duistere film- en muziekfragmenten en Braindead-hoofdbrekende banale weetjes. Met nog een bonusronde ook, lijkt het, dus wie weet komt die latente Elvis, Van Warmerdam, zombie of Transformerskennis nog van pas.

Dus besteed je tijd maar goed, bezoek enkel filmhuizen, bioscopen, filmwebsites en Wikipedia de komende weken en blijf bij de films zitten tot de laatste aftitelingletters over de scherm zijn gerold (die je je allemaal hebt ingeprent). May the Filmforce be with you!

- Max 5 spelers per team.
- De entree bedraagt €2,50 p.p.
- Je koopt je kaartje individueel (of alle tickets tegelijk voor het hele team) online of aan de kassa.
- Opgeven per mail hoeft niet meer, je geeft bij binnenkomst aan de kassa het aantal teamgenoten + teamnaam door.