VERA presenteert voor het zevende jaar op rij een reeks van intieme concerten aan de Leliesingel, dit keer in samenwerking met Knetterijs en Zomaar Radio. Op deze avonden spelen bands speciaal voor Noorderzon een set van twintig minuten waarmee je een kijkje in de underground-keuken krijgt. Grijp je kans en geniet van deze artiesten voordat ze beroemd worden en voor volle zalen spelen! De even zo legendarische Artdivision van VERA zorgt samen met vormgevers van Knetterijs voor de inrichting van de container en het artwork. Zomaar Radio verzorgt tussen de optredens door een live radio uitzending met interviews en muziek.

Van dinsdag 28 tot en met zaterdag 1 september staat er een muzikale avondprogrammering, met steeds twee bands die elk twee sets van 20 minuten zullen spelen. Hou de site en het krijtbord in de gaten voor het actuele programma.

Vanavond:

19:30 & 20:30: De Messen
Wat krijg je als je het grootste muzikaal en poëtisch talent van Groningen in een oefenhok gooit? Het klinkt als een utopisch mopje, maar het is daadwerkelijk gebeurt. De Messen is het resultaat. Nederlandstalige popliedjes met vlijmscherpe teksten en vlijmscherpe gitaren.

21:40 & 22:40: JSSY
Fries rijmt mooi met zomerbries moeten de herven van JSSY gedacht hebben. Dit viertal speelt met gemak luchtige eighties gitaarmuziek. Denk aan mierzoete pop van Hall & Oates gespeeld door een band die normaalgesproken Pavement covers speelt.


PRIJZEN en tijden

Elk concert kost €4,- en duurt ongeveer 20 minuten.
Tickets zijn op de avond van het concert te koop van 19:00 - 22:30 uur. Er staat een verkooppunt naast de container.

Band 1] speelt om 19.30 en 20.30 uur.
Band 2] speelt om 21.40 en 22.40 uur.

VERA streeft ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?