Naast Noorderzon in VERA, geven wij ook nog op een andere manier een bijdrage aan het feest in het Noorderplantsoen. Onze eigen Popunderground-tempel slaat de handen ineen met de heren van Lepel Concerts en kunstenaarscollectief Owsum voor een vijfdaags durend underground evenement tijdens Noorderzon 2012 – in een container.

De huiskamer-container-concerten van Noorderzon staan bekend als gezellige en laagdrempelige mini-concerten waar een persoonlijke sfeer en escapisme een grote rol spelen. Tijdens deze bijzondere twintig-minuten durende optredens zit je zo dicht op de artiesten, intiemer dan dit wordt een concert niet! Dit jaar is VERA samen met Lepel en Owsum verantwoordelijk voor de invulling en aankleding van deze container-sessies. Naast de muziek van talentvolle bands uit de hedendaagse underground belooft het in de container dus ook een lust voor het oog te gaan worden.

De eer is aan Dolphins Into The Future om de aftrap te verzorgen. De band is een solo project van de Belgische muzikant Lieven Martens,  valt het best te omschrijven als tropische ambient en heeft veel weg van gelijkgestemde artiesten als Oneohtrix Point Never.

Simon Karolis is het solo project van Arendjan van der Scheer, beter bekend als gitarist en zanger van LPG. Verwacht ingetogen liedjes, met daarover de mooie, warme stem van Arendjan.

Het laatste containerconcert van vandaag wordt gegeven door The Vagary. Deze indie rock band uit Amsterdam staat onder leiding van zanger Thijs Havens, die eerder een project gedaan heeft met vuige rockers Zzz. The Vagary maakt mooie, bitterzoete liedjes over de liefde, met grootstedelijke geluidsmuren.



Het programma van dinsdag 21 augustus

19:30 Dolphins Into The Future

20:10 Dolphins Into The Future

21:00 Simon Karolis

21:40 Simon Karolis

22:30 The Vagary

23:30 The Vagary