Naast Noorderzon in VERA, geven wij ook nog op een andere manier een bijdrage aan het feest in het Noorderplantsoen. Onze eigen Popunderground-tempel slaat de handen ineen met de heren van Lepel Concerts en kunstenaarscollectief Owsum voor een vijfdaags durend underground evenement tijdens Noorderzon 2012 – in een container.

De huiskamer-container-concerten van Noorderzon staan bekend als gezellige en laagdrempelige mini-concerten waar een persoonlijke sfeer en escapisme een grote rol spelen. Tijdens deze bijzondere twintig-minuten durende optredens zit je zo dicht op de artiesten, intiemer dan dit wordt een concert niet! Dit jaar is VERA samen met Lepel en Owsum verantwoordelijk voor de invulling en aankleding van deze container-sessies. Naast de muziek van talentvolle bands uit de hedendaagse underground belooft het in de container dus ook een lust voor het oog te gaan worden.

Op dag vier van de container sessies speelt Ignatz. Het project Ignatz komt van Bram Devens, een lo-fi fanaticus uit België. Als jongen versleet hij zijn bandjes al, verfrommelde ze om daarna te horen hoe de muziek klinkt. Nu neemt hij de blues op en verwerkt dat tot een geluid dat tot de pure essentie van de hedendaagse popmuziek komt.

Ook speelt The Subhuman, het prachtige singer/songwriter project van Stefan Breuer (van onder andere Lost Bear en I am Oak). Voorheen waren het melancholische liedjes op Spaanse gitaar met hier en daar elektronica, nu gaan de nummers meer richting R&B.

De derde artiest van vandaag is Ricky van Duuren, striptekenaar en bekend van onder meer de Boegies en De Straaljagers. Hij verraste iedereen met zijn solo project My Friend Television. Je kan hier wonderschone liedjes horen door iemand die verhalen kan vertellen. Liedjes die ergens in het midden van Daniël Johnston en Sparklehorse zitten. 

Overdag, vanaf 14 uur, is 'VERA's affordable Artshop' geopend. Je kunt hier onder andere zeefdrukken, boeken, kaartjes en shirts kopen.


 

Het programma van vrijdag 23 augustus

19:30 Ignatz

20:10 Ignatz

21:00 The Subhuman

21:40 The Subhuman

22:30 My Friend Television

23:30 My Friend Television