Het is alweer de laatste dag van de containerconcerten, met vandaag als opener Homemade Empire. HE is het prachtige soloproject van Bart de Kroon (ex-We vs. Death, ex-Pien Feith) waarmee hij prachtig verstilde folk liedjes maakt, met hier en daar een elektronische twist. Zijn tweede album komt dit najaar.

De Groningse punks Marcel en Bert hebben elkaar ontmoet op de Kunstacademie, waar ze elke week een nieuwe band zijn begonnen. Earth Control bleef hangen, waar ze verder mee gegaan zijn. Het gaat vaak per ongeluk (of expres) verkeerd, wat uitloopt in liedjes over een man die met de auto naar Denemarken gaat, ideeën over het zetten van tattoos en pearcings en het aanschaffen van een nieuwe Steekkar.

De laatste act van deze prachtige dagen is Nouveau Vélo. Courgette Demo en Moestuin EP, zo heten de wapenfeiten van de band. Maar nee, die bestaan niet uit Nederlandstalige liedjes over tuinieren (wat ons overigens ook erg tof lijkt) maar bevatten vrolijk rammelende en gruizige indiepop. Dé Nederlandse live sensatie van dit jaar!

Overdag, vanaf 13:00 uur, zal de VERA Artdivision een zeefdrukdemonstratie geven. Er worden linnen tasjes bedrukt die je gratis mee kunt nemen.Het programma van zaterdag 23 augustus

19:30 Homemade Empire

20:10 Homemade Empire

21:00 Earth Control

21:40 Earth Control

22:30 Nouveau Vélo

23:30 Nouveau Vélo