Naast Noorderzon in VERA, geven wij ook nog op een andere manier een bijdrage aan het feest in het Noorderplantsoen. Onze eigen Popunderground-tempel slaat de handen ineen met de heren van Lepel Concerts en kunstenaarscollectief Owsum voor een vijfdaags durend underground evenement tijdens Noorderzon 2012 – in een container.

De huiskamer-container-concerten van Noorderzon staan bekend als gezellige en laagdrempelige mini-concerten waar een persoonlijke sfeer en escapisme een grote rol spelen. Tijdens deze bijzondere twintig-minuten durende optredens zit je zo dicht op de artiesten, intiemer dan dit wordt een concert niet! Dit jaar is VERA samen met Lepel en Owsum verantwoordelijk voor de invulling en aankleding van deze container-sessies. Naast de muziek van talentvolle bands uit de hedendaagse underground belooft het in de container dus ook een lust voor het oog te gaan worden.

Vandaag staan er weer drie bands klaar voor intieme concerten. Met als basis de rammelende gitaarrock van The Velvet Underground en The Pastels zingt Spilt Milk teksten van hun favoriete (dode) dichters.

De twee dames van The Secret Love Parade nemen met zich mee: gitaar, synthesizers, orgels, een drumcomputer en vooral mooie samenzang. Fijne donkere eighties feel liedjes om op weg te dromen zelfs op de warme zomerdag.

Herrek staat bekend als zwaar percussieve muziek met de spookachtige zang van Gerrit van der Scheer. Tropische klanken mengen zich met wilde samenzang. Gerrit is ook bekend van bands als Luik en Bonne Aparte.

Overdag, vanaf 14 uur, is 'VERA's affordable Artshop' geopend. Je kunt hier onder andere zeefdrukken, boeken, kaartjes en shirts kopen.Het programma van woensdag 22 augustus:

19:30
Spilt Milk

20:10 Spilt Milk

21:00 The Secret Love Parade

21:40 The Secret Love Parade

22:30 Herrek

23:30 Herrek