Ook in 2014 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel - in een container.

De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision wederom de inrichting en artwork van de container verzorgt.

Programma:

19.30 en 20.10 – kin
De band kin maakt experimentele rock met veel nadruk op de PJ Harvey en Björk achtige zang. Het is een samenwerking tussen the Swains en de uit Manchester afkomstige kin. Als je het ons vraagt een gouden combinatie tussen een geweldige zangeres en een band waar je u tegen zegt.

21.00 en 21.40 - Tender Falcons
Het nieuwe project van Janna Coomans die je misschien nog kent van de band the Secret Love Parade. Nu heeft ze de ritmesectie van Earth Mk II weten te strikken om haar geweldige nummers ten gehore te brengen en dat doen zij samen met verve. Beat pop met een psychedelische inslag.


22.30 en 23.20 - The Black Cult
Drie jonge honden uit de Groningse garages die in de voetsporen van traumahelikopter treden en al menig zaaltje op de kop hebben gezet. Een korte krachtige set bomvol pakkende liedjes die op hoog tempo voorbij razen. Ze hebben een single uit op Tim Knol’s befaamde Tender Records en knallen de Lepel/VERA avonden tot een einde.

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.