Ook in 2014 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel - in een container.

De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision wederom de inrichting en artwork van de container verzorgt.

Programma:

19.30 en 20.10 - Mannie Haring
Dit experimentele popduo staat nog maar kort op de kaart maar maakt de hype zeker waar. Manon Maning en Rik Möhlmann zijn twee Groningse kunstenaars die in en om het creatieve broeinest de Gym opereren. Met hun rare beats en repetitieve zanglijnen gaan we met zijn allen naar een tropical party.

21.00 en 21.40  - Bert Scholten
Wij zijn al jaren fan van deze kunstenaar en popmuzikant. Misschien heb je zelf een van zijn Vera posters aan je muur hangen, of hou je van Earth Control. Wie houdt er niet van Earth Control? Bert maakt verhalende popliedjes met thema’s als sport en spel en onschuld, begeleid door synthesizer en drumcomputer.

22.30 en 23.20 - The Homesick
Ineens staat Dokkum op de kaart. De uiterst productieve zanger Elias Elgersma en zijn kompanen spelen al op de grote podia met Yuko Yuko, maar in The Homesick strippen ze de sound kaal en maken ze met een bijna brutale aanpak een mix tussen glam, lo-fi indierock en punk. Denk Guided By Voices meets Deerhunter.

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.