Ook in 2014 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel - in een container.

De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision wederom de inrichting en artwork van de container verzorgt.

Programma:

19.30 en 20.10 - The Doo Run Run (solo)
De Nijmeegse Roy Santiago is een fenomeen, deze songwriter achter The Doo Run Run weet pakkende liedjes te schrijven over alledaagse zaken en daar een dosis humor aan mee geven. Vandaag speelt Roy in z’n eentje dus verwacht een intieme set vol cynische verhalen over liefde en bijen.

21.00 en 21.40 - Silver Ferns
Deze nieuwe band rondom oude en jonge rotten uit oa Propeller, Accadians, Vox von Braun en Avery Plains weten perfect 80’s pop met 90’s indie te combineren. De afwisselende frontman-rol tussen Frank Hiep en Merijn Jansen geeft de band een uniek geluid en elk liedje een eigen stem.


22.30 en 23.20 - Bird on the Wire
Gaat al heel wat jaren mee in het Nederlands popcircuit. Begon ooit als folk duo maar is nu uitgegroeid tot volledige band. Hun nieuwe album Our Hands Meet on the Moon is een prachtige indieparel geworden. Denk aan Warpaint meets Sharon van Etten.

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.