Ook in 2013 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel – in een container. De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision naast de inrichting en artwork ook weer een zeefdrukdemonstratie gaat geven op de zaterdagmiddag.

Daarnaast is er (bij goed weer) elke avond (vanaf 19.00) een artshop waar je kaarten, posters, shirts en bandmerchandise kunt kopen.

Zaterdag 24 augustus, vanaf 14.00 uur.
Demonstratie van de zeefdruk-techniek op linnen tasjes. Deze kun je gratis meenemen.

The Avonden
Je neemt de Amsterdamse band Spilt Milk maar vervangt de zangeres door de gedichten van Gerard Reve. Wat je krijgt is een folkrockende band die je weet te grijpen met hun catchy liedjes, goede looks en teksten van een van Nederlands grootste schrijvers.

Avery Plains
Je hebt allstarbands en je hebt ALLSTARbands, Avery Planes hoort in die laatste categorie thuis. Met leden van Vox von Braun, Accadians en Audiotransparent en ook nog eens gefront door de zanger van de Moonlizards moet dat wel goed komen. Van rauwe, donkere country tot noise.

Dead Neanderthals
Een drumkit en een altsaxofoon, meer hebben deze mannen niet nodig. Het moet niet heel moeilijk zijn om Dead Neanderthals van buiten de keet mee te krijgen, maar voor dat volledig omvergeblazen gevoel zou je toch echt binnen een kijkje moeten nemen.

Samen met Lepel Concerts streeft VERA ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?

Programma:

19.30 en 20.10 The Avonden
21.00 en 21.40 Avery Plains
22.30 en 23.30 Dead Neanderthals

Elk optreden duurt +/- 20 minuten.