Ook in 2014 slaat VERA de handen ineen met Noorderzon, en wederom werken we daarbij samen met onze vrienden van Lepel Concerts. Net als vorig jaar organiseren we een vijfdaags underground evenement aan de Leliesingel - in een container.

De programmeurs van VERA Downstage en Lepel Concerts vullen de huiskamercontainer met verschillende optredens, waarbij de VERA Artdivision wederom de inrichting en artwork van de container verzorgt.

Programma:

19.30 en 20.10 - Kinetophone

Film en muziek is al een goede combinatie sinds de uitvinding van de film. Deze drie Groningers verzorgden al vaker soundtracks bij stille jaren ‘20 films, maar dan wel met hedendaagse klanken. Nu hebben ze dit om weten te vormen naar op zichzelf staande, 'experimentele popliedjes'. Zorgvuldig opgebouwd en slepend.

21.00 en 21.40 - Hunter Complex

Nederlands’ ongekroonde koning van de synthesizer. Met zijn uitgebreide collectie van vintage synthesizers maakt de Haarlemmer Lars Meijer aanstekelijk en dansbare popmuziek dat naar de begin jaren ‘80 refereert. Business up front, party on the back en gooi die heupen los!

22.30 en 23.20 - Joost Oomen Revue

Een collectief van muzikanten rondom deze jonge en onvermoeibare stadsdichter dat tussen genres manoeuvreert. Met zijn Kantoorpoëzie avonden zette hij dichten weer op de kaart in Groningen. Met deze muzikale revue en Joost’s immer energieke performance zetten zij onze container op z’n kop.

Elk optreden duurt +/- 20 minuten