VERA en SPOT presenteren The Murder Capital in de Oosterpoort!

The Murder Capital creëert een krachtig en meeslepend geluid dat een mix is van post-punk, indie rock en donkere atmosferische elementen. Met inventieve en uitgestrekte gitaarpartijen, strakke ritmes en  de emotionele vocalen van James McGovern, leveren ze een intense luisterervaring. De band uit Ierland verkent op laatste wapenfeit 'Gigi's Recovery' nieuwe sonische territoria door elektronische elementen toe te voegen, waardoor hun muziek een industrieel tintje krijgt.

Van ingetogen en introspectieve momenten tot explosieve uitbarstingen, The Murder Capital grijpt je met urgentie en diepgaande emotie en neemt je mee op een meeslepende reis vol intensiteit en betekenis. Dit zowel op plaat als live, waar de band inmiddels een uitstekende reputatie heeft opgebouwd waardoor ze bijvoorbeeld als voorprogramma mochten fungeren bij shows van o.a. Pearl Jam, Foals en Bloc Party. Ook in Groningen heeft TMC inmiddels een naam hoog te houden, vraag dat maar aan een ieder die begin 2020 bij de show in VERA aanwezig was.

Support UNIVERSITY is een vrij nieuwe band. Het is een groep die zich onderdompelt in de existentiële aspecten van het leven. Zelf omschrijven ze hun sound als “alsof je in het gezicht wordt geslagen door een gorilla, maar daarna wordt geknuffeld.”

Extra support Caw Caw is een garagepoptrio uit Groningen. De band maakt dwarse, intelligente liedjes zonder opsmuk. Het is zo’n band waarvan je zelf weer zin krijgt om een bandje te beginnen. Hugo Heinen van VERA Groningen beschreef hun nummer ‘Jacob’ als “het beste liedje dat Robert Pollard de afgelopen 15 jaar niet wist te schrijven voor Guided by Voices en alles wat gitaar indie zo leuk maakt.”

Praktische informatie
Dit concert vindt plaats in de Oosterpoort. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 2 juni om 11:00 via deze link.