Als trouwe VERA-bezoeker is het je vast niet ontgaan: onder de noemer VERA/LIVE brengen twee van onze vrijwilligers live-opnames van VERA concerten uit op split-singles. Kon je een tijdje terug in dit 3voor12-artikel lezen dat de single uit kwam 'wanneer hij klaar is', nu is de dag, die je wist dat zou komen eindelijk hier. together PANGEA en traumahelikopter vullen beiden een kant op deze eerste editie, waarvan je vanavond voor het eerst een exemplaar kunt bemachtigen. Klein tipje van de sluier: together PANGEA speelt een kraker van hun eerste LP, traumahelikopter vult meerdere minuten met een bijzonder groovende cover, respectievelijk opgenomen op 28 mei en 7 maart van het afgelopen jaar, hier in VERA.

Nu zou dat op zich al genoeg reden moeten zijn om vanavond op tijd in de Oosterstraat te zijn (onthoud: zeer beperkte oplage), maar met alle plezier overtuigen we je nog meer. In de Kelderbar kun je bijvoorbeeld terecht voor traumahelikopter. 'Komen ze langs, handtekeningen uitdelen?'. Nou, misschien ook, maar ze komen ook gewoon spelen. Net als  vroeger, gewoon in onze kelderbar! Ze verkopen inmiddels onze Grote Zaal ongeveer uit, maar daar druipt het rock'n'roll-zweet niet van het plafond in je bier, en zowel wij als traumahelikopter missen dat toch soms wel. Daarnaast trommelen we een heel leger aan DJ's op die gewoon niet mogen ontbreken: Jan Kooi/Kogar, Planet Trash, Grunnen Rocks, WOLVON DJ-set, het VERA/LIVE-team. Jep, we doen er alles aan zodat je niet 'even' de single op kan  halen! Entree is gratis met maandkaart, een single zul je los moeten veroveren.

Tijdschema:
23.00: VERA open
23:30: Presentatie VERA/LIVE001, uitreiking eerste exemplaar door Peter van der Heide (Dagblad van het Noorde, Viadukt, Whipster)
00:15: traumahelikopter live (Downstage)
01:00: Launchparty met Jan Kooi/Kogar, Planet Trash, Grunnen Rocks, WOLVON DJ-set, het VERA/LIVE-team, traumahelikopter DJ set.

Extra informatie:

 

Logischerwijs is zowel de capaciteit van de kelderbar als de voorraad singles beperkt. Uiteraard hopen we op begrip daarvoor, zodra de deuren openen staat er een hapje en een-sloks-drankje klaar, dus een beetje op tijd zijn is hoe dan ook aan te raden. Op verzoek ook wat informatie over de kosten: er zijn singles op zwart vinyl en gekleurd viny, ze kosten 8 en 10 euro respectievelijk. Entree is een maandkaart, dus met een gratis optreden van traumahelikopter plus een natje en een droogje valt de financiƫle schade goed te overzien.
Kun je er niet bij zijn vanavond? We hebben een klein aantal beschikbaar voor online verkoop en via platenzaak Elpee, vanaf maandag.