Eén februari presenteren wij u: Vincent Kenter! Waar doorgaans menig hardcoreband zijn apparatuur aan puin slaat, leadzangers met het schuim op de mond ter aarde storten en het bier langs de muren stroomt zal op deze bewuste avond een man met enkel een akoestische gitaar “alternatieve indiefolk” ten gehore komen brengen. Alhoewel, live maakt de Groningse Kenter naar verluid veelvuldig gebruik van looppedalen en andere effectenbakjes, waardoor zijn optredens soms de indruk wekken dat hij onder het tapijt nog enkele bandleden heeft verstopt.

Vincent Kenter heeft net zijn debut EP “In The Reeds” uitgebracht en dat een deel van de EP is geschreven in Afrika, is terug te horen in de opnames! Ik hoor hier en daar geluiden en arrangementen die ik niet meteen kan plaatsen, maar die me wel aan National Geographic doen denken (oké grappenderwijs, maar met een kern van waarheid en zeker een compliment)! Want dat heeft Kenter geweldig gedaan, de muziek laat een keur van minder voor de hand liggende instrumenten/geluiden horen die in perfecte harmonie zijn en in de samenzang en percussie zijn absoluut Afrikaanse invloeden te horen!

De liedjes maken gebruik van soundscapes, gecreëerd door de delays en looppedaaltjes, en samen met de ingetogen zang en soms hypnotiserende ritmes en effecten resulteert dit in dromerige, drijvende, ja zwevende liedjes. Hoewel hij het zelf alternatieve indiefolk noemt, zou ik het zelf niet meteen folk noemen (dan denk ik aan Guthrie, Baez en Dylan in zijn jonge jaren), wél is het alternatief en indie en wellicht droompop! Prachtige rustige muziek, eens wat anders in de kelderbar en ik denk dat het een prachtig, maar bovenal betoverend optreden wordt! | RUTGER