Vive La Fête is de liefdesbaby van zangeres en bon vivante Els Pynoo en gitarist Danny Mommens, die we nog kennen van Vlaamse indierock band dEUS. De twee ontmoetten elkaar op een feestje in Gent, besloten een muzikaal projectje op te zetten en Vive La Fête was geboren. Hun debuut plaat Attaque Surprise kwam uit in 2000 en is een bonte mix van synthesizer electro pop en gierende gitaar met Pynoo lispelend, fluisterend en zuchtend aan het roer af en toe in een pittig duet met Mommens als een Nancy Sinatra en Lee Hazelwood. 'Je ne veux pas' is de knaller van de plaat, een soort van 'Je t'aime moi non plus', maar dan flink geaccelereerd en heftig dansbaar.

Pynoo, altijd gekleed in een sexy erotische outfit, de laatste keer dat ik haar op het podium zag droeg ze slechts wat gaffa tape, is een lust voor het oog. Een pittige dame en fantastische verschijning.

De synthetische pop is lekker hypnotiserend, een beetje Parijse disco, gemixed met house en techno. Dan weer lekker dromerig, dan weer rap en woest.

De laatste plaat van de band Destination Amour kwam onlangs uit en is de twaalfde alweer van dit romantische duo.

En het is een beauty. Van begin tot eind lekker dansbaar, heerlijk up tempo, een fijne jaren '80' sound in een modern jasje, veel biepjes en bleepjes en Pynoo die er zalig overheen glijdt met haar vlakke Franse fluisterstem als een Brigitte Bardot in Gainsbourgs' Bonny and Clyde.

Hoogtepunt van de plaat is het hypnotiserende 'tourterelle', de Vlaamse remake van 'I Feel Love' van Donna Summer en 'samedi soir', een zwoele disco kraker in een new wave vestje. Twintig jaar verder en vele bandwisselingen later, grijpt het duo steeds terug op dezelfde formule, die bijkans nooit verveelt.

Live is de band altijd een waar genoegen en ik kijk er dan ook reikhalzend naar uit. Maar het meest benieuwd ben ik naar de outfit die Pynoo voor dit leve het feestje in Vera zal uitkiezen.

Nathalie

Support Herr Alt is een singer-songwriter die alternatieve elektronische muziek maakt. Door gitaarklanken te mixen met modulaire synths vervaagt hij de scheiding tussen elektronische en organische muziek. Op het podium gebruikt hij een Octatrack, een apparaat waarmee hij gitaar, bas, modulaire synthesizer en zang in laagjes opneemt en afspeelt. Dit zorgt voor de unieke sound die Herr Alt karakteriseert.

Daghap aanbieding @ Het Pakhuis
Vanavond kun je voorafgaand aan het concert op vertoon van je (digi-)ticket voor een tientje een daghap (vega of vlees) bestellen bij Het Pakhuis (Peperstraat 8). Reserveren doe je hier.

Vive La Fête - You Can Sleep In My Bed (official video) (World Audio Fidelity remix)