VERA is rock'n'roll, VERA is underground, maar VERA is ook VOETBAL! Naast de legendarische amateurvoetbal avonturen van DIO Bier, wordt hier trouw elke pot van het Nederlands elftal op de voet gevolgd waarbij programmeur PePr ons elke keer weer op de meest oogverblindende voetbaltenues trakteert.
Ja, en toen stonden WE ineens in de kwartfinale tegen Costa Rica, maar hadden we al een vuig bandje (nou ja, eenmansproject) op het programma staan. We gooien het dus helemaal om en maken er een TOTALERLEBNIS van! En het kost ook nog geen ene drol. De entree voor Black Pus is gereduceerd van 8 euro naar NUL euro (wel maandkaartje bij de hand houden) en we gaan vloeiend over in de kwartfinale-kraker op groot scherm. Nadien zal DJ 7 Itch jullie naar extatische hoogtes stuwen dan wel uit je depressie draaien in het voetjebal danscafé nadien.

20.45: Black Pus
Dit solo-project van Lightning Bolt-drummer Brian Chippendale, begon als een home-recording experiment waarbij Chippendale hectische drumpartijen opstapelde met saxofoon-partijen rechtstreeks uit de free-jazz. Het resultaat daarvan verscheen in 2006 op CD-R. In tijden van tours en opnames met Lightning Bolt begon Chippendale zich steeds meer te richten op Black Pus. In 2011 verruilde hij het jazz-instrumentarium voor donkere en noisy elektronica als aanvulling op bombastische drums en vage vocalen. De eerste full-length Primordial Pus verscheen dat jaar, gevolgd door All My Relations in 2013.

22.00: Nederland - Costa Rica
In de grote zaal wordt direct na Black Pus het scherm omlaag getrokken en de beamer aangezwengeld zodat er geen minuut gemist wordt van deze kraker in het gezelligste voetbalcafé van Groningen!

Na de wedstrijd: DJ 7 Itch
Programmeur en foeilelijke voetbaltenue verzamelaar PePr zal onder zijn pseudoniem DJ 7-Itch weer een flinke bak 7-inches tevoorschijn toveren en jullie trakteren op diverse dansbare plaatjes uit zijn 35 jarige verzameling.

Na de wedstrijd: Downstage: Gold + The Local Spastics
Zijn de beentjes nog niet warm, dan kun je na de wedstrijd ook nog de kelderbar induiken voor Gold + The Local Spastics. Klik hier voor meer info over de bands.

Tot zaterdag!