Na het eten van patat staan maatschappelijk actuele dingen hoog op mijn lijstje met favoriete dingen om me mee bezig te houden. En veel maatschappelijk relevanter dan een band waar kamervragen over worden gesteld ga je het niet krijgen. Geen idee of het ooit een andere band dan het op 15 oktober optredende VULVA is gelukt om zó relevant onze kelder binnen te rollen. Laten we het er maar op houden dat het hartstikke interessant is dat we in een land leven waar iedereen, hoe sterk je gelukkig ook in de minderheid bent, zijn of haar mening mag schreeuwen. Zo ook VULVA zélf dus. Toch?

En dat doen ze precies zoals je hoopt van een band die flirt met sludge, hardcore, stoner en nog meer logge muziekgenres. ‘Ze’ zijn overigens Kim Hoorweg en Nadya van Osnabrugge, en nouja, lid van Tramhaus. Komen dus!

Zeker omdat VULVA niet de enige band is van de avond. Nee nee! Ook Ontaard komt akte de pressanse geven op 15 oktober. Zij opereren meer in de post-metal hoek en betreden met een spikssplinternieuwe EP genaamd ‘I Am But My Flesh’ (geboren op 9 september 2022) onder de arm onze kelder. En zo streven ze VULVA eigenlijk in een en hetzelfde stukje alweer voorbij qua relevantie, want hun Woe to the Wicked (geboortedatum 22 augustus 2022) is maar liefst een week of twee ouder. Keihard, die muziekwereld. Voor de compleetheid; Ontaard rijdt vanuit Utrecht deze kant op en in hun tourbus tref je tenminste Mart Lier, Thomas Meerlo, Jeroen van Koesveld en Shira van der Wouden aan. 

Dit lijkt me precies het soort avondjes waar onze Kelderbar voor is gemaakt. Oordoppen mee. | Ralf