Daar zijn ze weer! Collectief Fucking Breed staat weer te trappelen met een nieuwe editie van Wakker! in het vooruitzicht.

Fucking Breed bestaat uit Jurrien en Martin; twee DJ's die sinds de zomer van 2006 de meest hyperige Electro, House, Dubstep, Hip-Hop, Baltimore en andere genres ten gehore brengen aan iedereen die het wil. Naast het neerzetten van goede muziek willen deze organisatoren van Wakker! ook gewoon een gezellig feestje neer zetten waar je behoorlijk los kan gaan. Met Wakker! hebben ze al drie energieke avonden in Vera op hun naam staan en ze zijn duidelijk in de smaak gevallen want nu gaat het voor de vierde maal los in de grote zaal! Deze avond zullen naast Fucking Breed; de Cyberpunkers, Dem  Slackers en Rico Rave & Disco Dave zorgen voor het feestje.

The Cyberpunkers zijn 2 jonge Italiaanse Dj’s met liefde voor (verrassing!) de Cyberpunk cultuur. Cyberpunk is oorspronkelijk een genre uit de Science Fiction literatuur waaruit een gehele cultuur is ontstaan. The Cyberpunkers proberen deze stijl een nieuwe inslag te geven door het toepassen van vier elementen: Elektronische muziek, mode, design en fotografie. Zelf omschrijven ze het als de “omzetting van de cyberpunk wereld in het moderne uitgaansleven.” De meeste aandacht trekken ze nog met hun maskers waarmee ze hun identiteit verborgen houden. Heel doordacht en mysterieus allemaal, maar  uiteindelijk gaat het erom dat ze heel goed weten het publiek compleet uit hun dak te laten gaan. Dit bewezen ze al met shows op de grootste Europese festivals.

Nog zo’n jonkie die weet hoe hij een crowd moet pleasen is Dem Slackers uit ons eigen kikkerlandje. Vijf jaar geleden begon deze 19-jarige met produceren en maakte officiële remixes voor o.a. Lil’ Wayne, Foamo en Mightyfools. Zijn muziek wordt gebruikt door Dj’s als Tiësto, Crookers en Fake Blood.

Als laatste op deze Wakker! lijst staan Rico Rave & Disko Dave. De namen doet je eerder denken aan een slecht duo die je tante en oom hebben ingehuurd voor hun tuinfeest met hoog Frans Bauer gehalte. De mannen uit Groningen heetten in het dagelijks leven gewoon Gijs en Thomas en  maken house, dubstep en alles daartussen in.

Kijk vooral even op de site naar de beelden van de vorige editie. Springen de tranen al in je ogen omdat je al dat moois gemist hebt? Treur niet, droog die wangen en kom langs!

-Berbel