De documentaire Walking in the Opposite Direction van regisseur Marc Waltman vertelt het verhaal van  de gekwelde zanger/gitarist Adrian Borland (1957-1999), frontman van The Sound. Hij leed 14 jaar aan depressies en een schizoaffectieve stoornis.  Aan de hand van zeldzaam archiefmateriaal en interviews met Michael Dudley en Graham Bailey (beiden The Sound), vrienden, collega-muzikanten en de inmiddels overleden vader Bob Borland wordt een aangrijpend stuk haast vergeten muziekgeschiedenis geschetst.

De uit Zuid-London afkomstige The Sound werd begin jaren ’80 een grote toekomst voorspeld. De band werd in een adem genoemd met tijdgenoten U2 en Echo and the Bunnymen. U2 vergaarde wereldfaam, Echo werd vooral beroemd in Engeland. En The Sound? De belofte werd slechts ten dele ingevuld met juichend ontvangen platen als Jeopardy en From the Lion’s Mouth. De sprong naar het grote publiek werd echter nooit gemaakt.

Op donderdag 5 maart 1981 stond The Sound voor het eerst in Vera. Ze zouden hier nog drie keer op het podium staan. Borland stond er solo eenmaal. Op dinsdag 5 maart zijn Borland en The Sound terug in Groningen. Vera Zienema vertoont dan de documentaire Walking in the Opposite Direction.

Na afloop van de film, rond 22:30, wordt muziek van Adrian Borland live gespeeld door muzikanten van onder meer Whipster en Avery Plains. De toegang is gratis.