Deze Belgische gasten zijn inmiddels kind aan huis in VERA. Eerder speelden de rockers al in het voorprogramma van De Staat en Blood Red Shoes, waarna ze in 2012 mochten beginnen aan het grote werk: een headline show in de grote zaal. Begin 2015 krijgt Wallace Vanborn opnieuw de kans zich te bewijzen en na het uitbrengen van een ijzersterke, derde plaat mag dit geen enkel probleem zijn.

De gevarieerde rock van onze zuiderburen gaat van stonerrock, via sludge en grunge, naar speedrock. Op de nieuwe plaat, The Orb We Absorb, wordt rechttoe rechtaan stonerrock gecombineerd met een dosis elektronica wat resulteert in verrassende melodieƫn en ritmes. Bang om te experimenteren zijn ze zeker niet en dat komt de nummers op de laatste release alleen maar ten goede.

In 2011 speelden de drie jongens nog op Eurosonic en leverden daar een indrukwekkende show af. Waar dit festival vaak een plek is om je in de kijker te spelen, deed Wallace Vanborn dit in de breedste zin van het woord en speelden ze in de jaren erna op festivals als Pukkelpop. Ook stonden ze verscheidene keren in het voorprogramma van nog een VERA favoriet, Triggerfinger. Vanavond, met een lading extra ervaring in de knapzak, beloof het weer een vuig rockend avondje te worden.

De support van vanavond bestaat uit Blackbox Red. All the way from Leeuwarden, Friesland houdt dit tweetal zich geen blad voor de mond. Een rauwe sound gecombineerd met grunge, garage en electronica. Zie het als The Dead Weather samengesmolten met Crystal Castles. Luid, verleidelijk en dansbaar!