Wallis Bird groeide op in Ierland, waar ze door haar vader op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de gitaar. Een daaropvolgende ontwikkeling werd verstoord door een ongeluk met een grasmaaier waardoor ze de vijf vingers van haar linkerhand verloor. Gelukkig konden er vier worden aangezet. Ondanks dit ongeval leerde Bird toch op een hele bijzonder manier gitaarspelen, waar ze tot op de dag van vandaag om geroemd wordt. Vanaf zeventien jarige leeftijd begon ze met het vertolken van haar muziek binnen het Ierse muziek circuit, van kleine, donkere rokerige bars tot grote festivals waar ze met een bijzondere hoeveelheid energie en passie succesvolle optredens wist neer te zetten. Het schrijven van muziek doet Bird in haar appartement in Londen, in een oud zendgebouw van het voormalige DDR in Berlijn of in een afgelegen en verlaten huisje op een klif in Ierland.

Het in april verschenen vierde album Architect verbeeldt een lange reis van zelf-ontwikkeling en herontdekking en zit vol met nieuwe (elektronische) invloeden bovenop haar folky roots.

Support Sofia Dragt is een singer-songwriter die ongekunstelde liedjes met een klassieke ondertoon maakt. Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in een vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. Haar liedjes zijn een aansprekende mix van pop en klassiek.