Voorafgaand aan de film hebben wij een Engelstalige inleiding van dr. Miklós Kiss (Assistent Professor in Film and Media Studies op de Rijksuniversiteit Groningen) over 'The Effect of Inverse Narration'!

Wij van Wansmakelijk Goed houden van films die niet altijd even prettig bij het (grote) publiek in de smaak vallen. Van buitengewoon slecht tot grandioos goed; al onze avonden staan in het teken van "wansmaak". Of het nu gaat om smerige ‘gore’, verbazingwekkend foute b-films, of juist om onconventionele, lugubere meesterwerken. Van horror, tot drama, tot komedie. Wij vinden het allemaal fantastisch en selecteren daarom de verrukkelijkste kost voor de wansmaakpapillen!

Deze editie zullen wij een ander deel van het wansmakelijk-spectrum belichten, met een film die binnenkomt als een regelrechte mokerslag. Tijdens de screening op het 55ste Cannes Film Festival liepen er maar liefst 250 man weg uit de zaal. "This is a film that people love or hate, but it's good to have these kind of extremes", aldus Monica Belluci, de hoofdrolspeelster van de film. And we love it.

In het verhaal volgen wij Marcus (Vincent Cassel) op een wraaktocht samen met zijn vriend Pierre (Albert Dupontel). Het duo is zoekende naar de dader van de ronduit gruwelijke praktijken waarvan Alex (Monica Belluci), de vriendin van Marcus, het slachtoffer is geworden. Degenen die bekend zijn met Gaspar Noé’s (Enter the Void, Love) repertoire weten dat hij niet bang is om grenzen te overschrijden en dat is dan ook precies wat je te zien krijgt in deze huiveringwekkende film. De tocht die zich afspeelt in de Parijse straten wordt vormgegeven door kenmerkend Gaspariaans camerawerk, waarvan de schokken en rotaties je het gevoel geven in een grandioze trip te zijn beland.

Laat je meevoeren in deze hypnotiserende nachtmerrie die met zijn extreme rauwheid een intens krachtige film verwezenlijkt die je raakt en waarschijnlijk nooit zult vergeten.