Vortex, de band uit Groningen die her en der om zich heen bands heeft zien opbloeien en verwelken, en trends heeft zien komen en gaan. Van godbetert hip hop in de metal tot staccato riffs die terug naar de wortels, ja bloederige wortels gingen. Zangers die de hoogste noten uit hun knellende spandex haalden en grunts zo laag dat er de volgende dag boeren bij de NAM stonden te klagen over scheuren in de muren. Vortex zag het links en rechts wel gebeuren en volgde geen trend! zij spelen metal like it's 1982! de galopperende riffs, het theater, de schmink, denim and leather en het haar van gitarist martjo. Al sinds mensenheugenis onveranderd en degelijk als de rock die ze maken.

Wizard de manen met bradwursten in plaats van spaghetti maar voor de rest net zo Manowar als deze zelfuitgeroepen Odinszonen. Powermetal met een hoog vuist in de lucht en meezingen maar gehalte. De aanstekelijke nummers van de band galmen jaren na dat je ze voor het eerst hoorden nog na in je hoofd. Toegankelijk als een Conan stripverhaal laten wij ons meevoeren toen de helden nog boerenkool lusten.

- Wokkel

Warrant heeft zich helaas afgemeld voor deze avond! Wizard, Vortex en Killer spelen natuurlijk wel, dus de avond gaat gewoon door! De aanvangstijden blijven hetzelfde.