Ik was van plan om de aankondiging van vanavond geheel in hoofdletters te schrijven, maar dat werd na drie zinnen dusdanig irritant om te lezen dat ik toch maar ben overgestapt op algemeen beschaafd hoofdlettergebruik. Dat wil niet zeggen dat de intentie anders is, dus schreeuw deze tekst vooral zo hard als je kan mee als je hem leest.

Het is alweer een tijdje geleden dat we screamo en post-hardcore in de kelder hadden, dus laten we vanavond goed uit te pakken. Het Utrechtse Second Guessing bestaat al sinds 2013 maar speelde nooit eerder bij ons. Ondanks de Engelse bandnaam speelt de bands Nederlandstalige nummers die een beetje klinken alsof Steve Albini een avond de studio in is gedoken met Wiegedood, Gospel (de band, niet de muziekstijl) of Liturgy (in alle eerlijkheid, die laatste vergelijking vereist credits voor Malou Miedema). Hard dus, en heel vet, zo bewijst de recente 7-inch ‘Zonder’.

Met pasen om de hoek en één ei dat daarmee geen ei is (ik heb die uitspraak nooit begrepen), zal één band ook wel geen band zijn, dus het Groningse We Are the Harvest komt vanavond ook nog mee. Verrezen uit de as van AttackRobotAttack, Brito en Grinding Halt is We Are the Harvest een nieuwe aanwinst voor de hardere en zwaardere kant van de Groningse scene die we hier graag zien bij Downstage (onderstaande denkt ondertussen met genoeg terug aan het concert van Evilcentric in december). Meer screamo dus, en afgaande op livebeelden van afgelopen oktober uit de ORKZ bar een overweldigende bak herrie, in de positiefste zin van het woord. Dus, krop komende tijd lekker even je frustraties op en kom ze met je oordoppen goed in je oren er allemaal uitgooien op 11 maart! Tot dan! - HUGO