Door de smalle ingang in het oude voorpand kan VERA grote aantallen bezoekers niet snel verwerken. Kom dus op tijd om een lange rij te ontlopen.
Heb je nog geen maandkaart, hou dan € 1,50 paraat voor een snelle kassa-afwikkeling. Alvast bedankt.

__________________________________________________________________________

De release van Wende’s nieuwe album “The last resistance” wordt voorafgegaan door een korte clubtour en wat clubs betreft wordt het natuurlijk niet blitser dan ons mooie VERA. Het betreft de eerste officiële show ter gelegenheid van het nieuwe album en het belooft iets moois te worden! Wende gaat voor een kale en minimale uitvoering van haar nieuwe werk, mede ingefluisterd door de producers van het komende album. Deze jongemannen, te weten ene Nackt en de heer Tilman Hopf, zeggen mij zo op het eerste oor ook niks, maar zijn bekend van onder meer Apparat en Warren Suicide.  Electronica dus, maar wel van het intelligente soort: tegelijkertijd abstract, melancholisch, euforisch, afstandelijk en persoonlijk. Dat lijkt me een uitstekende match met Wende’s eigen werk!

No9, haar vorige album, kwam in mijn beleving  moeilijk onder de gigantische schaduw van haar vertolkingen van andermans werk uit. Wellicht zat het er te dicht op, want nu ik het terugluister is het toch echt een ontzettend mooi plaatje! Nu heb ik nog niets van het nieuwe album gehoord (deze komt pas halverwege mei uit) maar de combinatie van een minimale, elektronische benadering en Wendes eigenzinnige songschrijftalent belooft heel veel goeds!

En dan heb ik haar stem en performance-skills nog niet eens benoemd!

Mocht het je nou ontgaan zijn: Wende is een ronduit fantastische zangeres en één van de beste performers die ons land rijk is. Hoe zij je weet mee te slepen naar  alle uithoeken van haar geest en het nog een prettige rit maakt ook… onnavolgbaar! Luid,fluisterend, kirrend, met enorme uithalen en ook “gewoon” mooi. Wende kan het allemaal en meer.

De meeste mensen kennen Wende enkel van haar TV optredens of doorbraakalbums die bij familie in de kast staan. Haar eigen werk is echter zeer eigenzinnig en onaangepast, ik kan me geen betere plek voorstellen dan VERA om het nieuwe materiaal voor het eerst aan het publiek te laten horen!

Hans.