Update 30/09 14:40
Het goede nieuws is dat de veiligheidsregio heeft besloten dat VERA voorlopig meer dan 30 gasten mag blijven ontvangen. Voor onze ‘seated concerten’ betekent dit dat we nog steeds de maximaal 50 bezoekers kunnen blijven ontvangen. De bar gaat wel dicht om 22:00, net als in de rest van de horeca. Het concert begint om 21:30 i.p.v. 22:00.

Volgens Wholly Michael – wij van Downstage mogen geloof ik inmiddels gewoon Mike zeggen – moeten we allemaal meer tijd van onszelf nemen, meer in het bos zijn en meer leren proeven voordat we slikken. Een stapeltje haalbare en goede doelstellingen om de corona-crisis mee uit te komen, leek ons zo. We volgen ze vanavond niet allemaal op, maar we doen ons best: in plaats van een zweterige kelder krijgt Mike de weidse ruimte van de Grote Zaal tot zijn beschikking, en alle tijd om ons individueel te laten proeven, ruiken en luisteren. Wholly Michael speelde zo’n anderhalf jaar geleden in onze kelder als voorprogramma van Slift en bewees zichzelf een waardige opwarmer voor een avond vol motorik-beats, psychedelische geluidsvlagen die uit gitaren werden gestuwd en golven aan slapback-delay over elk zanglijntje. Mogelijk speelde Wholly Michael al vaker bij Downstage, maar met een band die net zo vaak van naam is veranderd als A Silver Mount Zion of Thee Oh Sees, valt dat amper nog te controleren. Wholly Michael ken je namelijk misschien nog als The Baby Salad, Baby Rabies, The Baby Zealot, of onder één van de andere vele namen die het kwartet de afgelopen jaren aannam. Anyway, sinds twee jaar is Michael geen baby meer en is ‘ie volgroeid – verbonden en hernieuwd. Ergens op een huisfeestje definitief geboren, meen ik me te herinneren. Een vaste naam, een steengoede show en op de grandioze indierock hit “Oak Tree” en het meeslepende “Weird and Beautiful” na, een nieuw repertoire. Na de release van een self-titled EP in 2018, zijn er dit jaar eindelijk twee nieuwe singles (“Seafoam Green Dreams” en “Heaven, I Imagine”), die gelijk smaken naar nog veel meer. We wachten geduldig, want zoals Wholly Michael zelf al sprak: eerst proeven, dan slikken. Fans van The Clientele, Neu!, Yo La Tengo en Ulrika Spacek, voel je uitgenodigd om vanavond langs te komen en de verbinding met jezelf en Michael te zoeken. Tot dan. | Hugo

VERA Downstage in de zaal
- Door de corona maatregelen is het niet mogelijk de gebruikelijke zaterdagavond shows in de kelderbar te organiseren. Het Downstage team zal daarom voorlopig optredens in de zaal boeken.

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.