De charismatische Brit Will Varley is een echte folk-muzikant die, zoals het hoort in de folkscene, overal en nergens heeft opgetreden om zijn vak te leren. Het resultaat: een sound die wordt gekenmerkt door zijn bijna literaire teksten en rasperige stem, die soms doet denken aan een jonge Bob Dylan.

Onlangs heeft Varley zijn laatste single ‘Seven Days’ uitgebracht, de nieuwste track van zijn aankomende album: ‘Spirit Of Minnie’.

Op zijn nieuwe plaat heeft de singer-songwriter zijn sound verder verruimd, zonder zijn kenmerken te verliezen. Kenmerkend voor zijn overgang is dat dit album zijn eerste is die is opgenomen met volledige band.

De folk muzikant is een graag gezien gast op de Engelse festival-podia en staat dan ook bekend om zijn live shows. Deze zijn net als zijn muziek een uiting van maatschappelijk commentaar en politieke problemen.

Sean McGowan
De support komt van de 24 jarige singer-songwriter uit Southampton met een echte DIY-mentaliteit. Inmiddels heeft Sean McGowan drie EP’s uitgebracht in zijn eigen studio en net als hoofdact Will Varley zijn vak geleerd door overal in de UK te spelen. Een andere overeenkomst is de maatschappijkritische houding die hij in zijn muziek aanneemt. Het perfecte voorprogramma dus.