Zelden zo lekker ‘in’ Vera staan pissen als toen er laatst plots een heuse pispaal voor de deur stond. Ik weet het nog goed en dat is niet alleen omdat het vrij kort geleden is, het was ook een welkome afwisseling van het intieme schouder-aan-schouder je blaas moeten legen op en zoveel mogelijk in de oude pisbakken van Vera. Sommige mensen moeten namelijk best een boel zuipen om zich daar comfortabel genoeg voor te voelen. Heb ik gehoord. Ter ere van de spiksplinternieuwe toiletten komt Honey Bucket langs! De band! Niet een chemisch toilet, waar Honey Bucket volgens google een Engelse term voor is. Voor de andere band van de avond kan ik niet echt een geforceerd bruggetje naar sanitaire voorzieningen vinden, dus met het noemen van hun naam, Woolen Men, sluit ik deze openingsalinea af om in de volgende twee blokjes tekst een beetje te vertellen over de muziek die beide bands maken en om dan af te sluiten met een leuke anekdote.

Honey Bucket heeft een cassette uitgebracht op Burger en een album op het mij redelijk onbekende See My Friends Records. Beiden, zowel band als platenlabel, zijn echter gevestigd in Portland, Oregon, waardoor we ze als Vera zijnde al een warm hart toedragen. Op het album Magical World hoor je ongeveer precies wat je verwacht; melodieuze midtempo garagepop, met af en toe gekkigheidjes zoals een toeter (die mixen we er wel uit ofzo, geen zorgen). Weinig plekken waar dit beter gedijt dan onze Kelderbar.

Woolen Men brengt op 1 september hun nieuwe album genaamd Post uit en tapt ongeveer uit hetzelfde vaatje als Honey Bucket maar klinkt iets meer als Woolen Men. Misschien iets meer een postpunk-vibe en wat minder laid-back, maar dat ligt er ook weer maar net aan welk liedje je aan slingert. De gemiddelde Kelderbar-bezoeker lijkt me deze avond op het lijf geschreven, dus voel je je gemiddeld of heb je juist de behoefte om je gemiddeld te voelen; raap een paar euro’tjes bij elkaar en we zullen je met open armen verwelkomen.

[Robert, ik denk niet dat iemand tot helemaal hier doorleest. Mocht jij dat wel doen en zitten te wachten op de beloofde leuke anekdote: sorry. Wel te gekke boeking! Precies het soort bands waar ikzelf voor naar de Kelderbar zou komen. Ook helemaal niet duur enzo, zelfs als ik niet gewoon gratis naar binnen zou kunnen als Vera-medewerker zou ik zeker komen kijken. Je bent eigenlijk een dief van je eigen portemonnee en levensplezier als je hier niet heengaat. En een beetje een domkop ook. Gelukkig ben ik geen domkop. Zie je dan dus!]|RALF