Met evenementen als Kantoorpoëzie en Gedigdag is er genoeg bewijs dat taal leeft in onze stad! Voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar met literaire ambities is er een podium dat jaarlijks Vera aandoet en dat is Write Now!

Naast de voorronde in Groningen zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Inschrijven kan tot en met 31 maart door een stuk in te zenden via de website van Write Now! En dat mag elke literaire vorm aannemen; een gedicht, verhaal, column of rap, het maakt niet uit. De jury van de voorronde beoordeelt de inzendingen op originaliteit, stijl, gevoel voor taal, ambitie, verbeeldingskracht, of er taalfouten in zitten en of het ook publiceerbaar is.

Natuurlijk maken deelnemers aan de voorronde kans op mooie prijzen. De eerste prijs is €250,- aan boekenbonnen, de tweede prijs €125,- aan boekenbonnen en de derde prijs €75,- aan boekenbonnen. Daarnaast gaat de winnaar door naar de landelijke finale, op 21 en 22 juni in Rotterdam. De winnaars van de tweede en derde prijs maken kans op een van de vier wildcards voor de finale. De hoofdprijs van Write Now! 2014 bestaat uit een MacBook ter waarde van €1.500,-, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen, en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen.      

Het programma:
- Animatiefilm: Gebed voor iedereen
- Jeroen Kant (singer/songwriter)
- Thomas Heerma van Voss (schrijver)
- Optreden van de winnaar
- Ellen Deckwitz (jury voorzitter)
- Elfie Tromp (presentatie)