Wat er gebeurt als je zo maar het mobiele nummer van Joss Stone in handen krijgt? Het zou kunnen dat je haar 'per ongeluk' eens opbelt om te vragen hoe het met haar gaat. Of ze nog muziek maakt  en hoe het met haar eigen platenlabel gaat. En passant vertel je haar natuurlijk dat je tegenwoordig zelf ook in een bandje zit en hele leuke muziek maakt. Het zou zo maar kunnen dat Joss, een hele leuke en geïnteresseerde dame tenslotte, nieuwsgierig wordt naar je muziek. Ze komt naar je bandje luisteren en het bevalt haar wel. Voor je het weet heb je een contract getekend bij haar label Stone'd Records en plotseling zie je zelf terug je op allerlei internationale muziekpodia.

U gelooft hier helemaal niets van? Dat mag, maar het is er niet minder waar om. Het bovenstaande verhaal is namelijk precies wat Yes Sir Boss, uit het Engelse Bristol, is overkomen. Het helpt natuurlijk wel dat bandlid Josh Stopford en Joss Stone elkaar al van kinds af aan kennen. Daarom nam ze de telefoon in eerste instantie op.

Hoe dan ook. Yes Sir Boss is wat je noemt een liveband. Zo eentje die je op een festivalweide neer kunt zetten en die de boel dan binnen no time aan het springen en hossen heeft. Dat krijgen ze voor elkaar met een vrolijke mix van pop, ska en balkan-beat. Het muziek die heel hard 'zomer!' roept en even laidback als opzwepend is. Het relaxte hoor je terug in de lome ska-ritmes en het opzwepende zit 'm in de gitaartjes, vooral live, lekker rauw klinken en er voortdurend schallen van koper. Het zijn de trompetjes en saxofoons die de muziek dat fijne Oost-Europese tintje geven.

Buiten die Balkan-beat kun je Yes Sir Boss wel vergelijken met Will & The People, met wie ze in Engeland al regelmatig het podium deelden. Grappig genoeg niet als het voorprogramma van die in Nederland iets bekendere band, maar als hoofdact en met Will & zijn People dus als voorprogramma. Yes Sir Boss is namelijk vooral in Engeland een behoorlijk populaire act en heel gek is dat niet. Yes Sir Boss is catchy, vrolijk en opzwepend en een feestje wordt het hoe dan ook. Of Joss er nu bij is of niet. 

Bart.