After their sold out gig YÌN YÌN will chill a bit and load up again for their special DJ set at PAUW! Kick-off at approximately 00:30. Don't miss out!

Het Maastrichtse Yīn Yīn betreedt de scene in 2019 met The Rabbit That Hunts Tigers, een album beïnvloed door Thaise psychrock. Doordat de band zich vasthoudt aan de pentatonische schaal maakt de instrumentale muziek - gemaakt met onder andere een vintage synthesizer en de Guzheng, een traditioneel Chinees snaarinstrument - grote sprongen tussen noten en melodieën die de luisteraar meeneemt naar onbekende, Oriëntaalse gebieden.

Yīn Yīn's nieuwe album Mount Matsu is de weerspiegeling van een chaotische omgeving die langzaam in focus komt. Aanstekelijk, verrassend harmonieus en energiek. Dit derde album zal in de smaak vallen bij iedereen die houdt van psychedelische disco, wereldfunk, elektronica en tribale experimentele muziek.

Met fonetisch gedreven romantische teksten, sarcasme en een satirische benadering, zal Scherry Yīn Yīn vergezellen tijdens hun aankomende album-release tour. Na verschillende jaren in bars te hebben gewerkt, live bassist te zijn geweest voor de Duitse band Fil Bo Riva en zijn eigen muziek te hebben geschreven, staat Jerome Scheren op het punt zijn debuut te maken met het soloproject Scherry, dat synthpop combineert met indierock uit de jaren 00.