Hardcore in de kelderbar, da’s alweer even geleden. Hebben je oren weer genoeg rust gehad? Mooi, want vanavond word je door twee snoeiharde bands uit de Gentse gelederen getrakteerd op een ouderwets lekkere bak herrie!

YOUFF bestond slechts uit een drummer en een bassist, nummers van gemiddeld zo’n anderhalve minuut en een grootse livereputatie. Maar met de release van hun debuutalbum ‘Et Cetera’ is er ook een derde bandlid verwelkomt, een nieuwe vorm en een nieuwe sound. Zodat het nieuwe werk ook live tot zijn recht komt. Inspiratie voor het oudere werk is geput uit The BodyFull Of Hell en Like Rise and Fall. Rauwe en directe hardcore/noise waar het LOFT publiek boven ongetwijfeld ook wel een en ander van mee gaat krijgen. Wie de full experience kan hebben daalt natuurlijk gewoon het trapje af.

Dit type bands speelt doorgaans geen bijster lange shows, maar niet getreurd, je krijgt er gewoon twee voor de prijs van één. Met Allöchtöön zijn onze programmeurs er vroeg bij, deze band speelde in januari hun eerste show en er is nog niet heel veel van ze te horen op het wijde web, maar dat betekent niet dat het onervaren mannen zijn. De band kent leden uit het Vlaamse en het Nederlandse en die kennen een verleden in Shikari, Horses On Fire en Pink Room en dat hoor je zeker terug. De eerste single is uit, debuutalbum is onderweg en live klinkt dit in elk geval erg bruut en hier en daar wat doom-y. Ach, jullie zijn er toch al lang van overtuigd dat dit een mooie avond wordt, overtuig je oren en tot vanavond!