Tijd voor een onomwonden rechtdoorzee 110% feestavond in VERA! Een absoluut amazing live act die weer wat te bewijzen heeft, beter kun je niet krijgen! Dit is de derde keer dat de Young Blood Brass Band VERA komt bezoeken en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze 10(!) mansformatie heeft al menig club en festival uit zijn voegen doen barsten en nu, na een tijdje weggeweest, is het tijd voor een nieuw album en een nieuwe toer.

Zelf zet ik, eerlijk is eerlijk, niet snel een plaatje van de YBBB op (of het moet live:places zijn) maar een liveshow van deze groep is onweerstaanbaar. Je weet niet wat je ziet. Er staat een volledig concert van vorig jaar op youtube, dus daar kun je mooi mee in de stemming komen!

Het is ook echt schitterend om te zien: Zo’n zwetende, stomende band, al dat schitterende koper en de MC die de band en het publiek al maar verder en verder opzweept. Prachtig! Natuurlijk kennen ze hun ingetogen momenten, maar uiteindelijk mondt het toch weer uit in dat gloeiend koper. Ik zou ook echt niet weten waar je het mee kan vergelijken, er bestaan natuurlijk heel veel Brass bands in de Verenigde Staten maar die spelen niet met hetzelfde gemak popzalen en festivals plat!

Het support van deze avond is Broken Brass Ensemble, een Friese brassband gebaseerd op de New Orleans traditie. Een goudeerlijke combinatie van opzwepende blazers en retestrakke percussie. Broken Brass Ensemble combineert invloeden van de traditionele New Orleans brass met muziekgenres als hiphop, balkan, funk, blues en fanfare tot een eigen herkenbare en explosieve mix.

Het kan haast niet missen of dit wordt een fantastische avond. Een avond vol dikke toeters, funk, hiphop en jazz, maar vooral een heleboel speelplezier! Geniet ervan!

-Harma