GRUISGRUISGRUIS is het eigenzinnige kunstproject van Evita Lepes, student aan de Academie voor Popcultuur en stagiair in VERA. In haar project komen underground muziek en illustraties samen, vaak geïnspireerd door een donkere mentale staat.
Vanavond krijgt ze de kans om in VERA vooral de muzikale kant van haar project vorm te geven in een door haar georganiseerde avond met drie verschillende noise bands. Het wordt hard, heftig, krankzinnig en zwaar, net als het leven!

LINE-UP:

ZALM
NEDERLANDSE CULT/CAMP TV, DINGEN OM BOOS OP TE WORDEN EN NOISY GRINDPUNK!!!!!! ZALM IS DE NIEUWE EENMANS-FORMATIE UIT EINDHOVEN!!!!!!!!!!!!!!!! GRILLIGE SCREAMS, DIEPE GRUNTS!!!!!!! VOOR ALLES EN TEGEN ALLES!!!!!!! TEGEN DE ZELFGENOEGZAAMHEID EN IDIOTERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EN JA DAT MOET MET UITROEPTEKENS!!!!!!!!
facebook | instagram

Dirty Robot
Dirty Robot is een prettig gestoord trio uit Leeuwarden. Ze maken genrebending noiserock waarbij er een blendermix wordt gemaakt van noise, underground hiphop en shoegaze. Je kunt ze al van een kilometer afstand horen door het geluid van piepende gitaren, feedback, noiseheavy bass en drums waar je even twee keer na moet gaan of het wel klopt. Tijdens hun live optredens vliegt het van energieke vriendelijkheid naar passieve agressie en gestoordheid. Ze halen hun invloeden uit bands zoals Death Grips, Daughters en Gilla Band.
facebook | instagram

Cøltrui
Klink, rinkel, verbrijzel en vernietig.
Cöltrui is een geluidskenner die het probeert. Còltrui doet dingen met opzet, nee dat doe ik niet. Cøltrui zijn niet bekend. Een luid arrangement van muziekdingen, geïnspireerd door anderen zoals Gilla Band, Black Midi en Death Grips. Cӫltrui zal je een slecht gedoseerde hoeveelheid lawaai geven om elke ongewenste gedachte te overstemmen. Cǫltrui

Cȭltrui komen, boven decibellimiet regelmatig en ruig geluid betaald met geld, uit Leeuwarden. Allemaal samen voor beter of slechter. Overeengekomen. Een ongezond trio van lawaai.

Cǭltruikanniet
instagram