ZIENEaniMAtion REVERB NITE
Zienevoorkamer, Zienehal, Zienezaal, Zienekelderbar
Muziek, posters, strips, exposities, tekenaars, stripmakers & animatie

Featuring: de crème de la crème der Grnnse tekenaars, affiche-, strip- en animatiemakers, met ook striphelden uit binnen- en buitenland, een muzikale optreden van de one & only Reverse Cowgirls,met in het voorprogramma  FlowerBox, en dan wordt er ook nog eens ouderwets getafelvoetbald, nu eens in de Zienevoorkamer, dit alles muzikaal in Zienezaal en Zienekelder voor u omlijst door The Infamous Law Brothers (SOS aka 7-inch only).

Aan Vera Zienema de eer om de ZIENEaniMAtion Reverb Nite te hosten. Het belooft een waar spektakel te worden, met twee sets van pak ‘m beet 30 minuten animatie elk, en dat op grootscherm in de Zienezaal – ik noem een Aimee de Jongh en Michiel Hoving. En nog Rozemarijn Tromp en - jazeker mensen - nieuw werk van  Happyship! We mogen Wild (2013) vertonen, binnenkort ook wellicht als voorfilm op een andere toepasselijke Zienema avond. Dan zijn er buitenlandse grootheden, zoals Tess Martin en Martha Colburn, maar men komt natuurlijk voor het betere landelijk werk (ook al verblijven de laatstgenoemde twee inmiddels allebei op Nederlandse bodem). Wat zeg ik? Stadse werk! En na afloop muziek van de vleesgeworden Cowboy Henks van de muzikale C&W (en o zo veel meer) wereld, ofwel de Reverse Cowgirls

Gedraaid wordt er in de Zienezaal en in de Zienekelder. Gedraaid zegt u? Jawel. Na een kort bedevaartstocht naar Reading Gaol, voor Oscar & old times’ sake, en na enkele werkbezoeken aan menig geestverruimende botanische tuin te Engeland, zijn de godvergeten gebr. Law wedermaal in den lande – deze keer zijn het Bukka ‘Big M’ Law alsook wederom na zijn Johnny Cash Singles Night zegetocht van Xmas 2012, Jeff ‘Moonshine’ Law himself. Ofwel de heren easy before you ever were. Er is bij de Oxfam Music & Harris Arcade te Reading weer volop verse 45 munitie ingeslagen en dozijnen singles zijn inmiddels proefgedraaid. Bewapend met Dual 501, Akai automatic, dan wel good old Philips revolver met mooie stroboscoop en veelkleurig oplichtend knopjes, zullen The Infamous Law Brothers u de 45s om de oren doen vliegen, in ware 80s Benzinebar single pick-up styley! Eerst in de Zienezaal en tot in de late uren in de Zienekelder wordt aan elke 7-inch smaak voldaan.

Komt dat zien kortom, en geniet in de Zienevoorkamer en Zienehal van nog meer  vernuftig via zogeheten monitoren vertoonde animatie, maar ook van (voor)exposities, tekenaars en ander kunstvolk in het wild. Werp in de hal een blik omhoog naar de oude Verakrantomslagen uit een andere millennium van de hand van Snorkel en Yol. Vintage werk uit de Gouden Eeuw der rap verdwijnende papieren periodieken.... [1]) Hoop ook met ons mee dat er binnenkort werk de muren van Vera siert van the one & only man himself, The Fearless Cartooneer! Het Verhip een Stripmuseum schijnt druk doende te zijn met de voorbereidingen van nieuwe exposities, met volop werk van laatstgenoemde Verakrantclassic tot nieuw werk van getalenteerd jongvolk aan toe. 

Komt dat zien mensen, en maakt u op voor een avond, wie weet wel een maandlang Grnse feel-good stripnirvana. Bergt u gemene volk, de ZIENaniMAtion Reverb Nite gaat los!

david


[1]  Ik vrees ernstig dat binnenkort slechts de onvolprezen Hobbyrocker en PrimeTime de discriminating gentleman reader nog resten.