VERA Zienema heeft 15 Januari de wereldpremière van A Good Night Out, de rockumentary van René Duursma waarin de legendarische kelderbar van poppodium VERA centraal staat. We volgen oud-downstage programmeur Marinke Kerkhoff in aanloop naar en tijdens een kelderbarconcert. Daarmee krijgen we een uniek inkijkje in de opbouw van een avond die uiteindelijk explodeert in een exemplarisch energiek optreden.

Wat is vervolgens mooier om na de opwarmer uit de kelderbar de avond te vervolgen met een blok live opnamen van mainstage concerten. A Good Night Out is de support act bij een hoofdprogramma bestaande uit opnames van live gigs in vera in de jaren 80 en 90. Wat er deze avond wordt vertoond staat momenteel nog niet vast, maar laat het aan curator René Duursma (jawel, de regisseur van) maar over dat hij uit zijn GAVA/poparchief de pareltjes weet te distilleren. Je kunt in ieder geval een schitterende compilatie verwachten die de goeie oude veratijd laat herleven!

Deze avond is voor een brede groep muziekliefhebbers. VERAganger van het eerste uur en stond je 30,40 jaar geleden immer vooran mee te brullen? Zeker komen! Iets jonger, maar benieuwd hoe VERAs reputatie van most Rock n Roll club tot stand is gekomen? Dit is je kans! Kom 15 januarie dus allen naar VERA Zienema en geniet van Good ol VERA Rock n Roll die van het scherm zal spatten. Een betere opwarmer voor de Eurosonic/Noorderslag week kun je je niet wensen.

A Good Night Out - A Cinematic Rock 'n Roll Journey (René Duursma, NL 2017)