Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen.

Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Kill It And Leave This Town is een volstrekt unieke, zeer persoonlijke animatiefilm. De film is onverwacht ontroerend, vol rauwe emotie, ongepolijst, maar toch tot in elk detail overdacht en geperfectioneerd. De autobiografische impressie is een herinnering aan beelden uit Wilczynski's kindertijd, waarin zijn overleden ouders en de geboorteplaats Łódź nieuw leven worden ingeblazen. Veertien jaar werkte de regisseur aan deze stad van herinneringen, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt. Een volstrekt unieke horroranimatie, wonderschoon en teder, grimmig en duister.