Shortbus is een film vol seks. En daarmee bedoel ik echte mensen die echte seks hebben. Maar dit klinkt eigenlijk te plat voor wat Shortbus is, want het is namelijk een zwoele, grappige en intieme verkenning van liefde en seksualiteit.

In de film volgen we verschillende New Yorkers die navigeren op de komische en tragische kruispunten tussen liefde en seks. We zien dus meerdere verhaallijnen, maar ze kruisen in de parenclub Shortbus. Cisgender of gender non-conform, hetero of queer - whatever. In Shortbus komen ze voor in alle vormen en maten. Deze club wordt dan ook Shortbus genoemd aangezien deze bedoeld is voor bezoekers die zich niet kunnen vinden in de zogenaamde ‘Big Red Bus of Sexuality’.

Deze queer-cultklassieker van regisseur John Cameron Mitchell is naar verluidt verbannen van Amazon Prime Video omdat het "aanstootgevende inhoud" zou bevatten. Anna van Let’s Talk About Sex (LTAS) komt daarom een inleiding geven tot de film, waarbij zij de de schadelijkheid van dit soort kuisheid en censuur zal bespreken. LTAS is een safe space en activistische gemeenschap die bezig is met bewustzijn creëren over seksuele gezondheid, consent en alles wat met seks te maken heeft.

-Hilde