Tijdens het tweede weekend van september verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen wederom in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland.

Op vrijdag 7 september opent het filmfestival met de Russische ruimtevaart thriller Salyut-7. Zaterdag 8 september staat de concertregistratie van Monterey Pop uit 1968 op het programma en op zondag 9 september sluit de openluchtbioscoop af met het extravagante liefdesverhaal How to Talk to Girls at Parties. De kaartverkoop voor het filmevenement is inmiddels gestart.

Salyut-7
Het is 1985, de koude oorlog is in volle gang. Het onbemande Sovjet-ruimtestation Salyut-7 draait om de aarde en stopt plotseling met reageren op bevelen van het controlecentrum op aarde. Als het ruimtestation, de trots van de Sovjet-ruimtevaart, neerstort zal het niet alleen het beeld van het land schaden, het zal ook een ramp zijn met veel slachtoffers.

Om een catastrofe te voorkomen moeten mensen naar het station worden gestuurd. Niemand heeft ooit geprobeerd om aan boord te komen van een onbestuurbaar 20 ton zwaar wegend object in de ruimte. Hoewel het team zich realiseert dat ze een heel kleine kans hebben om levend terug naar aarde te keren, weten ze ook dat dit de enige oplossing is.

“Space thriller spectacular, Russian style”

Deze adembenemende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de redding van de Salyut-7. Tot op heden wordt deze missie beschouwd als de meest technisch uitdagende missie in de geschiedenis van ruimtevaart. Een verhaal dat bij velen in de westerse wereld onbekend is en misschien wel het langverwachte antwoord op Hollywood producties als Gravity en Apollo 13.

Een magistrale en heroïsche Russische ruimtevaartthriller die je van het begin tot het eind in zijn greep houdt. Zelfs als je geen grote liefhebber van ruimtefilms bent, is deze film zeker de moeite waard. Al is het maar vanwege de prachtige beelden en buitengewoon goede special effects.

Tickets & tijden
Filmtickets kosten €9 in de voorverkoop en €11 aan de deur. Een Weekender á €22,- geeft toegang tot alle drie de films. Daarmee bespaar je €5,-
Cineville-leden kunnen op zondag 9 september gratis naar binnen en de andere films zijn slechts €5,- met Cineville-korting.
Open 18:30 uur | Start 20:30 uur
www.zienemaan.nl/tickets

Bezoekers kunnen vanaf 18:30 terecht bij de foodtrucks bij de Oude Suikerfabriek. Om 20:30 uur start het programma. Na de film kan men napraten bij het kampvuur. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld waardoor Zienemaan & Sterren geschikt is voor de international community. Naast het hoofdprogramma zijn er ’s middags ook kinderfilms te zien bij Zienemini in de Wolkenfabriek.

Over Zienemaan & Sterren - Open Air Cinema Groningen
Onder de zomerse sterrenhemel creëert Zienemaan & Sterren elk jaar grootse filmvertoningen voor iedereen die houdt van baanbrekende films in een bijzondere setting. Zienemaan & Sterren staat garant voor een gezellige en relaxte sfeer, brutale kortfilms, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk onvergetelijke films. Wat in 2011 begon als verrassend initiatief op de grasweide van het Ebbingekwartier, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks filmevenement met duizenden bezoekers.

Zienemaan & Sterren bedankt haar partners:
VERA - Kunstraad Groningen - Vedett - Bano - Prins Bernhard Cultuurfonds - E-tales - Cineville - De Suiker