Tijdens het tweede weekend van september verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen wederom in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland.

Op vrijdag 7 september opent het filmfestival met de Russische ruimtevaart thriller Salyut-7. Zaterdag 8 september staat de concertregistratie van Monterey Pop uit 1968 op het programma en op zondag 9 september sluit de openluchtbioscoop af met het extravagante liefdesverhaal How to Talk to Girls at Parties. De kaartverkoop voor het filmevenement is inmiddels gestart.

Monterey Pop
Tijdens een zonnig weekend in juni 1967 vond het Monterey International Pop Festival plaats in Californië. Deze film toont een cinema-verslag van dit festival dat het begin van nieuw tijdperk in de popmuziek zou inluiden.

“The greatest pre-Woodstock rock music festival”

Met onvergetelijke optredens van onder andere Jimi Hendrix, Janis Joplin, Otis Redding en The Who was het Monterey Pop Festival de eerste in zijn soort en wordt het gezien als dé directe voorloper van Woodstock. Hedendaagse festivals als Pinkpop en Roskilde vinden in Monterey Pop hun grondlegger en hadden misschien helemaal niet bestaan als Monterey Pop niet had plaatsgevonden.

Legendarische beelden van Pete Townshend (The Who) die zijn gitaar wegsmijt, Jimi Hendrix die de zijne verbrand, Janis Joplin die als een brullende leeuwin het publiek versteld doet staan en vrolijke hippies die roepen:

‘It will be a love-in… like Easter, Christmas and your birthday all at once!’

Deze meeslepende film brengt de hippie in je naar boven, of je dat nou wilt of niet. De film is gelijk na het festival geproduceerd en kwam uit in ‘68, maar is net opnieuw uitgebracht in superieure beeld- en geluidskwaliteit. En we hebben hem speciaal voor Zienemaan & Sterren geïmporteerd uit New York.

Deze film toont de jaren 60 ten top. Stilzitten zal lastig zijn. En dat is oké, want, dames en heren, er mag gedanst worden!

Tickets & tijden
Filmtickets kosten €9 in de voorverkoop en €11 aan de deur. Een Weekender á €22,- geeft toegang tot alle drie de films. Daarmee bespaar je €5,-
Cineville-leden kunnen op zondag 9 september gratis naar binnen en de andere films zijn slechts €5,- met Cineville-korting.
Open 18:30 uur | Start 20:30 uur
www.zienemaan.nl/tickets

Bezoekers kunnen vanaf 18:30 terecht bij de foodtrucks bij de Oude Suikerfabriek. Om 20:30 uur start het programma. Na de film kan men napraten bij het kampvuur. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld waardoor Zienemaan & Sterren geschikt is voor de international community. Naast het hoofdprogramma zijn er ’s middags ook kinderfilms te zien bij Zienemini in de Wolkenfabriek.

Over Zienemaan & Sterren - Open Air Cinema Groningen
Onder de zomerse sterrenhemel creëert Zienemaan & Sterren elk jaar grootse filmvertoningen voor iedereen die houdt van baanbrekende films in een bijzondere setting. Zienemaan & Sterren staat garant voor een gezellige en relaxte sfeer, brutale kortfilms, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk onvergetelijke films. Wat in 2011 begon als verrassend initiatief op de grasweide van het Ebbingekwartier, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks filmevenement met duizenden bezoekers.

Zienemaan & Sterren bedankt haar partners:
VERA - Kunstraad Groningen - Vedett - Bano - Prins Bernhard Cultuurfonds - E-tales - Cineville - De Suiker