Tijdens het tweede weekend van september verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen wederom in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland.

Op vrijdag 7 september opent het filmfestival met de Russische ruimtevaart thriller Salyut-7. Zaterdag 8 september staat de concertregistratie van Monterey Pop uit 1968 op het programma en op zondag 9 september sluit de openluchtbioscoop af met het extravagante liefdesverhaal How to Talk to Girls at Parties. De kaartverkoop voor het filmevenement is inmiddels gestart.

How to Talk to Girls at Parties
Londen, 1977. De punkbeweging komt op en ook tiener Enn (Alex Sharp) en zijn vrienden willen niets liever dan punker zijn.. Behalve misschien sexy meisjes ontmoeten. Als ze op een avond op een merkwaardig feest belanden, komt die wens in vervulling: aan prachtige jonge vrouwen geen gebrek, maar dat meiden zo vreemd kunnen doen hadden ze niet verwacht…

“Punk-boy meets alien-girl story”

Enn raakt aan de praat met de beeldschone en rebelse Zan (Elle Fanning), en is al snel verkocht. Zan is heel nieuwsgierig naar Enn’s leven en wil ontdekken wat het betekent om punker te zijn. Samen duiken ze het Londense nachtleven in waar Nicole Kidman als punkdiva de scepter zwaait. Als Zan’s clan haar onder druk zet om zich weer bij hen te voegen, blijkt dat er heel wat meer op het spel staat dan kalverliefde.

’How to Talk to Girls at Parties’ is een aangename genre-overstijgende trip. Een onvergetelijke mix van afgeragde Londense punk en kleurrijke, buitenaardse ‘mod’ outfits. Een handleiding voor het leven op aarde met een groot hart.

Tickets & tijden
Filmtickets kosten €9 in de voorverkoop en €11 aan de deur. Een Weekender á €22,- geeft toegang tot alle drie de films. Daarmee bespaar je €5,-
Cineville-leden kunnen op zondag 9 september gratis naar binnen en de andere films zijn slechts €5,- met Cineville-korting.
Open 18:30 uur | Start 20:30 uur
www.zienemaan.nl/tickets

Bezoekers kunnen vanaf 18:30 terecht bij de foodtrucks bij de Oude Suikerfabriek. Om 20:30 uur start het programma. Na de film kan men napraten bij het kampvuur. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld waardoor Zienemaan & Sterren geschikt is voor de international community. Naast het hoofdprogramma zijn er ’s middags ook kinderfilms te zien bij Zienemini in de Wolkenfabriek.

Over Zienemaan & Sterren - Open Air Cinema Groningen
Onder de zomerse sterrenhemel creëert Zienemaan & Sterren elk jaar grootse filmvertoningen voor iedereen die houdt van baanbrekende films in een bijzondere setting. Zienemaan & Sterren staat garant voor een gezellige en relaxte sfeer, brutale kortfilms, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk onvergetelijke films. Wat in 2011 begon als verrassend initiatief op de grasweide van het Ebbingekwartier, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks filmevenement met duizenden bezoekers.

Zienemaan & Sterren bedankt haar partners:
VERA - Kunstraad Groningen - Vedett - Bano - Prins Bernhard Cultuurfonds - E-tales - Cineville - De Suiker