Zienemaan & Sterren vertoont op 30 en 31 augustus en 1 september weer een reeks mooie en verrassende films onder de Groningse sterrenhemel. Kom naar de grasweide van het Ebbingekwartier (Boterdiep) en laat je overrompelen!

Wat kan je verwachten? Een uniek filmprogramma, kunstzinnige voorfilmpjes, brutale openluchtkunst, prachtig uitzicht, een goedgevulde bar en relaxte bezoekers in zomerse avondsferen.

Terrein open: 19uur
Film start: 21uur

The Last Elvis (El último Elvis) (Armando Bo, 2012)
91min, Spaans gesproken met Nederlandse ondertiteling
Groninger premiere
“Ik sta op het punt iets groots te doen”, zegt Carlos Gútierrez  tegen zijn moeder. Als Elvis Presley imitator geeft hij in diverse achterafzaaltjes in Buenos Aires iedere avond een optreden als de King of Rock ’n Roll. Altijd met passie en in vol ornaat, in de kenmerkende jumpsuits vol glitterdecoraties, opstaande kraag en klokpijpen. De grootse daad die hij voor ogen heeft komt voort uit zijn obsessie met zijn alter ego. Carlos ís Elvis. “God heeft me zijn stem gegeven, ik hoefde deze alleen maar te accepteren.” En alles moet wijken voor die roeping, zelfs werk en gezin. De eenvoudige fabrieksarbeider verliest meer en meer de realiteit uit het oog, totdat een grote klap hem terugwerpt in zijn vaderrol en hij weer verantwoordelijk wordt voor zijn opgroeiende dochter.

Regisseur Armando Bo is vooral bekend als scenarist van Biutiful (Alejandro González Inárritu) maar levert met zijn debuut The Last Elvis een prachtige en tedere karakterstudie af van een man die zich volledig vereenzelvigd met zijn idool. Hoofdrolspeler John McInerny speelt in dit drama een grandioze rol als Argentijnse Elvis-imitator en geeft ‘a knock-out performance’ (Variety) waarop Elvis zelf jaloers zou worden. In fraai belichte scenes, vaak in slow-motion en close-up gefilmd, worden de optredens van Carlos getoond. De film die kalm en vol droogkomische momenten naar de onvermijdelijke apotheose toewerkt, overtuigt met name op de momenten dat Gútierrez de songs van Elvis uit zijn tenen laat komen. Dat wordt genieten als straks ‘You Were Always on My Mind’ over het Ebbingekwartier schalt.

Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.