Zienemaan & Sterren vertoont op 30 en 31 augustus en 1 september weer een reeks mooie en verrassende films onder de Groningse sterrenhemel. Kom naar de grasweide van het Ebbingekwartier (Boterdiep) en laat je overrompelen!

Wat kan je verwachten? Een uniek filmprogramma, kunstzinnige voorfilmpjes, brutale openluchtkunst, prachtig uitzicht, een goedgevulde bar en relaxte bezoekers in zomerse avondsferen.

Terrein open: 19uur
Film start: 21uur

Leave Me Like You Found Me (Adele Romanski, VS 2012)
80min, Engels gesproken, niet ondertiteld
Nederlandse premiere
Het wordt wel de ultieme test in een relatie genoemd: samen een tent opzetten. Ook de hoofdpersonen in Leave Me Like You Found Me ontkomen er niet aan tijdens hun kampeertrip in Sequoia National Park. Het blijkt voor het jonge koppel uit Los Angeles echter het minst grote obstakel te zijn tijdens hun week in de uitgestrekte bossen.

Erin en Cal zijn een stel dat na een ‘break-up’ periode van een jaar weer samenkomt om de hernieuwde liefde voor elkaar te vieren. Of om deze nog eens extra te testen, dat blijkt de grote vraag. Het begin van de trip is in ieder geval veelbelovend, met enkele fijne wandeltochten, innige omhelzingen en kalme gesprekken. Maar hoe prettig de twee ook met elkaar converseren en hoeveel gelukzalige blikken ze elkaar ook toewerpen, onderhuids blijkt argwaan jegens de ander te broeien. Wat heeft zij het afgelopen jaar allemaal uitgespookt? En met wie heeft hij allemaal gescharreld? Vragen die ze beiden naar de achtergrond weten te verbannen, maar beetje bij beetje sluipt er irritatie in de dialogen en bereikt de spanning tussen de twee zulke hoge waarden dat de prille liefde op knappen komt te staan.

Leave Me Like You Found Me kent een kalm verteltempo en weet via trefzekere dialogen het breekpunt te vinden van twee geliefden die voor elkaar bestemd zijn, maar die tegelijk voelen dat er nog iets in de weg zit om volledig tot elkaar te komen. Met minimale middelen en in een verfrissend losse stijl volgen we Erin en Cal die al wandelend en keuvelend de omgeving en vooral ook elkaar verkennen. Gesitueerd in de overweldigende natuur van het Sequoia National Park, met zijn enorme Redwood-bomen en kabbelende beekjes, krijgen we op subtiele wijze een romantisch verhaal met melancholische ondertoon voorgeschoteld. Een film zo knus als een tweepersoon koepeltentje.

Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.