NB: Hou de website van het Groninger Forum in de gaten voor actuele informatie ivm de weerssituatie. 

De derde Zienemaan van het buitenseizoen! Op het dak van het Infocentrum op de Grote Markt kan men genieten van bijzondere en verrassende films onder de zomerse sterrenhemel. Voordat de film begint is het Zienemaanterras vrij toegankelijk voor een hapje en drankje.

Stijlvolle comedythriller met Cary Grant en Grace Kelly in de hoofdrollen geldt nog steeds als de belichaming van cool chic. Hitchcock laat Grant optreden als voormalige meesterinbreker die zijn onschuld moet bewijzen, Kelly is de archetypische ijskoude blondine met verborgen verlangens.

Juwelendief John Robie is befaamd om de onnavolgbare toeren die hij ooit uithaalde, maar heeft zich teruggetrokken uit het inbrekersgilde. Wanneer aan de Rivièra een serie ingenieuze inbraken plaatsvindt, valt de verdenking meteen op Robie die zich zal moeten inspannen om z’n onschuld te bewijzen – meer storyline had Alfred Hitchcock niet nodig voor zijn komische thriller.

Grants stijlvolle charme en Kelly’s optreden als koele blonde verleidster tegen het decor van de Côte d’Azur zijn voor menig couturier nog altijd een bron van inspiratie. Ook Hitchcocks presentatie van de aantrekkingskracht tussen de seksen geldt als iconisch. Hitchcock: ‘In de openingsscène heb ik Grace Kelly opzettelijk ijskoud gefilmd, en ik heb steeds op haar profiel gesneden: klassiek, prachtig en met grote afstand. En wat doet ze als Cary Grant haar naar de deur van haar hotelkamer begeleidt? Dan plant ze bruusk haar lippen op zijn mond.’

Regie: Alfred Hitchcock | VS | 1955 | 106 minuten | Engels/Frans gespr., Nederlands ondertiteld

Locatie:
Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen.
Kaartverkoop:
Kaarten zijn hier en aan de kassa van het Groninger Forum aan het Hereplein te koop. De kassa is op werkdagen open vanaf 15.30 uur, op zaterdag vanaf 12.30 uur en op zondag vanaf 10.30 uur. Op de avond zelf kun je kaartjes kopen op het infocentrum.

Samenwerking: Zienemaan & Sterren is een samenwerkingsverband tussen het Groninger Forum en VERA en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Het Fonds Ondernemend Groningen en Marketing Groningen