Op vrijdag 27 juni gaat het buitenseizoen officieel van start en wordt de eerste film in de Groningse openlucht vertoond. Op het dak van het Infocentrum op de Grote Markt kan men genieten van bijzondere en verrassende films onder de zomerse sterrenhemel. Voordat de film begint is het Zienemaanterras vrij toegankelijk voor een hapje en drankje. Op 11 juli, 15 augustus en 5 september zullen de andere films uit de reeks plaatsvinden.

Finsterworld laat zien dat Duitsland begint los te komen van haar schaamte en schuldgevoel over de Tweede Wereldoorlog. In enkele verhaallijnen die losjes met elkaar zijn verbonden wordt rücksichtslos de Duitse identiteit en het Duitse verleden onder een vergrootglas gelegd. Een brallerige scholier gaat op excursie naar een concentratiekamp, zijn zelfvoldane ouders zijn ondertussen in een enorme SUV op reis naar Frankrijk, en de eenzame grootmoeder krijgt te maken met een pedicure die nogal eigenaardige ingrediënten gebruikt voor de zelfgebakken koekjes die hij voor haar meebrengt. Finsterwold is een film met gitzwarte humor en ironie, zoals Zienemaan & Sterren ze graag ziet.

Regie: Frauke Finsterwalder | Duitsland | 2013 | 91 minuten | Duits gesproken, Engels ondertiteld

Locatie: Op het dak van het Informatiecentrum Grote Markt

Kaartverkoop: Kaarten zijn online en aan de kassa van het Groninger Forum aan het Hereplein te koop. De kassa is op werkdagen open vanaf 15.30 uur, op zaterdag vanaf 12.30 uur en op zondag vanaf 10.30 uur.

Samenwerking:
Zienemaan & Sterren is een samenwerkingsverband tussen het Groninger Forum en VERA en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Het Fonds Ondernemend Groningen en Marketing Groningen.