De tweede Zienemaan van het buitenseizoen! Op het dak van het Infocentrum op de Grote Markt kan men genieten van bijzondere en verrassende films onder de zomerse sterrenhemel. Voordat de film begint is het Zienemaanterras vrij toegankelijk voor een hapje en drankje.

Heli is een jongen die op het platteland van Mexico een rustig leven leidt met zijn vrouw, vader en zijn zusje. Zuslief verstopt echter een gevonden zak coke in huis en dat is in het hedendaagse Mexico geen slimme zet. Zowel de narcoticabrigade als het drugskartel nemen wraak en dat gebeurt niet bepaald zachtzinnig. Een meedogenloze film, met halverwege een zeer heftige folterscene. Heli is een spannende en ijzersterk gemaakte film die de krankzinnige drugsoorlog in Mexico zonder opsmuk en terughoudendheid durft te laten zien.

Regie: Amat Escalante | Mexico | 2013 | 105 minuten | Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Locatie: Op het dak van het Informatiecentrum Grote Markt

Kaartverkoop: Kaarten zijn online en aan de kassa van het Groninger Forum aan het Hereplein te koop. De kassa is op werkdagen open vanaf 15.30 uur, op zaterdag vanaf 12.30 uur en op zondag vanaf 10.30 uur. Op de avond zelf kun je kaartjes kopen op het infocentrum.

Samenwerking:
Zienemaan & Sterren is een samenwerkingsverband tussen het Groninger Forum en VERA en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Het Fonds Ondernemend Groningen en Marketing Groningen.