Mary & Max (Adam Elliot, Australië 2009)
92 min, 35mm, Engels gesproken - Frans en Nederlandse ondertiteling (English with French & Dutch subtitles)

Hartverwarmende animatiefilm met melancholische ondertoon over een bijzondere vriendschap. Publieksfavoriet op veel festivals.

Mary is acht jaar oud en woont in Australië. Als enig kind van een moeder die leeft op sigaretten en sherry en een vader die al zijn tijd besteedt aan het opzetten van dode vogels is Mary niet echt gelukkig en ze besluit een brief te sturen aan een willekeurige persoon in de Verenigde Staten. Die persoon blijkt Max (stem van Philip Seymour Hoffman) te zijn: een veertiger met overgewicht die leeft in een donker appartement in New York. Tussen Mary en Max ontstaat een hechte penvriendschap en de twee tegenpolen blijken meer overeenkomsten te hebben dan gedacht.

Mary and Max is een prachtige animatiefilm over de ups & downs die het leven zo rijk maken. De film balanceert knap tussen bitter en zoet, met zowel bijtende als grappige overpeinzingen over het menselijk bestaan. In de hoofdrol twee gevoelige zielen die op zichzelf zijn teruggeworpen, maar elkaar vinden in hun liefde voor chocolade, cartoons en bovenal in hun hunkering naar vriendschap. 

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september vindt voor de eerste keer Zienemaan & Sterren plaats! Op het sfeervol aangeklede Ebbingekwartier kun je iedere avond een verrassende film bekijken die nog niet in Groningen vertoond is. Geheel gratis! Daarnaast zal er een goed gevulde bar op het terrein te vinden zijn en diverse eetstandjes (niet gratis, wel lekker), zodat je onder het genot van een hapje en drankje ontspannen kunt genieten van de beste films. Om het af te maken zal een DJ zorgen dat je voor en na de film kunt genieten van heerlijke zomerdeuntjes. Dus gooi wat stoelen en kleden in de auto/ bakfiets en neem gelijk wat vrienden en familieleden mee want er is plek genoeg!