Op vrijdag 5 september vertoont Zienemaan & Sterren de wereldpremière van Brood op de Markt. Een unieke documentaire van Groningse makelij over de enige echte rockster die Nederland ooit gekend heeft. We volgen Herman Brood over een periode van meer dan 25 jaar van kroeg naar concertzaal, van Warffum naar Kienstobbe, van Simplon naar de Grote Markt.

Brood op de Markt is een exclusieve concertregistratie samengesteld uit nooit eerder vertoond archiefmateriaal. Een ode aan de muziek en aan de levenskunstenaar die Brood was, zowel voor als achter de schermen. Brood op de Markt is een opmaat naar de documentaire Ik beschouw jou wel als een vriend die later dit jaar uitkomt.

Deze grootste afsluiter van Zienemaan & Sterren is gratis toegankelijk en biedt ruimte aan een groot publiek.

Regie: Piet Wichers, Evert Winkel, Roeland Dijksterhuis, Buk Ekkers | Nederland | 2014

Locatie: Grote Markt
Let op: in tegenstelling tot de andere Zienemaans vertonen we 'Brood op de markt' niet op het dak van het Infocentrum, maar op de Grote Markt zelf.

Samenwerking:
Zienemaan & Sterren is een samenwerkingsverband tussen het Groninger Forum en VERA en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen, Het Fonds Ondernemend Groningen en Marketing Groningen